Hozzávalók:
2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj
só
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.
Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sót, és a kétféle borsot. Egy másikban a joghurtot, a tojásokat és a lisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen! A chipszet egy duplakéses a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát vágd fel apró kockákra, a hagymát szeleteld fel. A húst kockázd fel apróra. Melegítsd fel a wokot vagy a serpenyőt, 2-3 evőkanál olajon kb. 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott újburgonyát hájastul sós vízben megfőzöm, majd megtisztítom. A lisztet összekeverem pirospaprikával, megforgatom benne a burgonyát. Egy nagyobb serpenyőben kevés olaja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, ízesítővel, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. H...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű