Csőrege fánk
50 dkg liszt,
7,5 dkg vaj,
3 ek porcukor, (lapos kanállal)
3 tojás sárgája,
1,5 doboz tejföl, (kis doboz 1,8 dl)
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
1,5 ek citromlé,
1,5 ek rum
A sütéshez: 4 dl olaj;
A tálaláshoz: 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztbe elmorzsoljuk a puha vajat, hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját, a szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, hozzá adjuk a citromlevet, a rumot, belekavarjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csöregéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
Minden hozzávalót keverj össze és egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre. Minden második percben állítsd meg, vedd ki a keveréket és alaposan kavard össze. Ha kész vagy, öntsd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. - Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen nyújtjuk a tésztát és 180 fokos...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesTészta Trükk A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. Töltelék A vastagabb tésztalapot elmorzsol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű