menu

Családireceptkönyv.hu

Puncskocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
- 2-3 evőkanál tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 5 dkg vaj
- 1/2 dl rum
- 2-3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kávé
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
Máz
- 1 citrom leve
- 1/2 dl meggylé
- 1 evőkanál rum
- 30 dkg porcukor

Elkészítés:


Tészta
Trükk
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle.
Töltelék
A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Máz
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.

Puncskocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mogyorós - Cornélia sütemény
Mogyorós - Cornélia sütemény

1. A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kevés rummal ízesítjük. 2. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krémek sütibe 3
Krémek sütibe 3

Málna, vagy eperkrém – Elkészítése: negyedliter nyers tejet, 6 tojássárgáját, 6 egész tojást, negyed kg cukrot, 1 evőkanál keményítőlisztet, 1 pohárka maraszkinó- vagy narancslikő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bijela kokos rolada
Bijela kokos rolada

Pečeni kokos: Kokosovo brašno raširiti u tepsiji i pržiti 3-4 minute na 170°C. Paziti da ne izgori; gotovo je čim dobije svijetlo žutu boju. U pečeno umiješati šećer u prahu. Oh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoda kifli, sokáig eláll!
Csoda kifli, sokáig eláll!

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk