menu

Családireceptkönyv.hu

Krémek sütibe 3


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Málna, vagy eperkrém
Párizsi krém
Pischinger krém

Elkészítés:


Málna, vagy eperkrém – Elkészítése:
negyedliter nyers tejet, 6 tojássárgáját, 6 egész tojást, negyed kg cukrot, 1 evőkanál keményítőlisztet, 1 pohárka maraszkinó- vagy narancslikőrt, és 300 g eper- vagy málna dzsemet addig verünk gőz fölött, amíg megsűrűsödik. Forrnia nem szabad! Ha kihált, belekeverünk 100 g tejszínből vert kemény, cukrozott habot.

Párizsi krém – Elkészítése:
100 g cukrot, 30 g kakaót, negyed csomag vaníliás cukrot, 75 g vajat, 65 g tejszínt és egy rúd puhított csokoládét állandóan kavargatva felfőzünk, majd kihűtünk.

Pischinger krém – Elkészítése:
150 g habosra kikevert vajat elkeverünk 80 g puhított csokoládéval és 100 g pörkölt, darált mogyoróval. A krémet teljesen kihűtve ostyalapokra kenjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Skót krémes
Skót krémes

Szépen nyújtható tészta, jól alálisztezve. Nekem ebből az adagból 5 A/4-es lapot sikerült kisütni, de mivel alapból 4 lapra terveztem összerakni, és mivel az első lap kissé sokáig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
KÉSZÍTS TEJSZÍNES FAGYLALTOT HÁZILAG – ÍGY KÉSZÜL A
KÉSZÍTS TEJSZÍNES FAGYLALTOT HÁZILAG – ÍGY KÉSZÜL A

A fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben. A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habcsók
Habcsók

A tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Krem a la krem
Krem a la krem

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk