menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 db karfiol
1-2 db sárgarépa
1-2 db petrezselyem gyökér
1/4 karalábé
1/4 zeller gumó(kicsi)
1 db zöldpaprika / egész/
1 db paradicsom / egész/
1 szál zeller zöld
1 csomag petrezselyem zöld
só, bors,
zsír, liszt, pirospaprika,
1 db tojás.

Elkészítés:


Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, a répákat karikára, a karalábét és a zellert apró kockára vágom, majd hideg vízbe felteszem főni.
Bele teszem a sót, borsot, a paradicsomot, zöldpaprikát, zeller zöldet.
Mikor a karfiol meg főtt, világos rántással berántom, és hozzá adom az apróra vágott petrezselyem zöldet, felforralom.
A tojásból, és annyi lisztből amennyit felvesz, galuskát keverek.
Végül a forrásba, lévő levesbe apró galuskát szaggatok.

Karfiol leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, amikor kezd egy kevés színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpapri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldbabos gombócleves
Zöldbabos gombócleves

Először a gombócokat készítjük elő, amihez héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni és elkeverjük a liszttel, keményí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-kolbászos krumplileves
Tejfölös-kolbászos krumplileves

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pi...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Sárgaborsó krémleves
Sárgaborsó krémleves

A sárgaborsót legalább 2 órán keresztül áztatom hideg vízben. A hagymát kockára vágom és felteszem főni a sárgaborsóval és leveskockával úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk