Barna rész hozzávalói:
8 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1/2 dl tej
20 dkg daráltdió
10 dkg darált keksz
-kristálycukor a forgatáshoz
Töltelék hozzávalói:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
- fagyasztott vagy befőttből meggy
-citromfacsaró-
Barna rész elkésztése, amely a csúcsok külsejét képezik: a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (tenyerünk között), és kristálycukorban meghempergetjük.
Töltelék elkészítése: a gesztenye masszát áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a puha margarint, és egy kevéske rummal összedolgozzuk.
A barna –diós gombócokat egyenként a citromfacsaró üregének a falához nyomkodjuk.
A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett kimagozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel, pedig teljesen betöltjük az üreget.
Én mindegyiknél a citromfacsaróba is szórtam kristálycukrot, körbe forgattam, a felesleget kiöntöttem = könnyebben kilehet ütni a kész csúcsokat.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe teszem, és a gépet a tészta programon elindítom. Nálam ez a 7-es. A gép a tésztát összeállítja és dagasztja 20 percig. Ha lejárt a 20 perc...
Elkészítési idő: kb2óra 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancshéjat. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem. A tojás legyen szobahőmérsékletű. Elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot. Rászitálom a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat a cukorral kikeverjük egy mixer segítségével, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. 2. Ezután belekeverjük a narancshéjat és levet, a lisztet, a sütőport, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes