A tésztához:
25 dkg búzaliszt
12 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
A töltelékhez:
20 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra
kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlemezre rakjuk
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre felverjük.
Habzsák vagy teáskanál segítségével, mindegyik tésztára habot teszünk.
180 C fokon kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk. Legfinomabb,ha 1 napot áll, de sokáig elálló sütemény.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, s egy sütõpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön, 30 perc alatt készre sütjük. A lapot hűlni tesszük. A karamellkrém hozzávalóit egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A vizet egy lábasba öntjük, beledobjuk a vajat, és kevergetve addig főzzük, amíg egynemű folyadékot kapunk. 2. A lisztben elkeverjük a cukrot és a sót, majd folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes