Hozzávalók :
60 dkg sertés lapocka
50 dkg sertés húsos csont
1 kisebb csont nélküli csülök
zsír,só,őrölt bors,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
kis db karalábé
kb 10 dkg zöldborsó ( mirelit is lehet )
1 -1,5 bögre rizs,
A zsírt felforrósítom, beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot.
Sózom,borsozom, fedő alatt a saját levében párolom.
A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom.
Amikor a hús már majdnem kész ,hozzáadom a zöldségeket, a borsót,és készre főzöm.
A rizst kevés zsíron megfuttatom, dupla mennyiségű vízzel felengedem, sózom, borsozom, lassú tűzön, fedő alatt készre főzöm, és a hússal összekeverem.
A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 1 kg burgonya, 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.), 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 1 csapott evőkanál ételízesítő, 3 dl víz. A vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű