Hozzávalók :
60 dkg sertés lapocka
50 dkg sertés húsos csont
1 kisebb csontnélküli csülök
zsír,só,őrölt bors,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
kis db karalábé
kb 10 dkg zöldborsó ( mirelit is lehet )
1 -1,5 bögre rizs, (3-4,5dl)
A zsírt felforrósítom,beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot.
Sózom,borsozom,fedő alatt a saját levében párolom.
A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom.
Amikor a hús már majdnem kész ,hozzáadom a zöldségeket,a borsót,és készre főzöm.
A rizst kevés zsíron megfuttatom,dupla mennyiségű vízzel felengedem,sózom,borsozom,
lassú tűzön,fedő alatt készre főzöm,és a hússal összekeverem
A paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 db keményre főtt tojást félbevágunk. A sárgáját kiszedjük, összekeverjük kevés vajjal. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a fehérjékbe. 2 dl tejfölt elkeverünk 2 tojással és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szelet halat pici oliván, züldfűszerekkel és néhány kapribogyóval megsütöm. A spenótot apróra vágom ( tökéletes és gyors a fagyasztott is) 2 gerezd apróra vágott fokhagymát pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk es hejaban megfozzuk A tojasokat is kemnyre fozzuk A krumplit karikara vagjuk,ha nagyok,akkor elore felbevagjuk es ugy szeleteljuk A tojasokat szinten ka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes