menu

Családireceptkönyv.hu

Sakktábla rolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kókuszos fehér rész összetevői:
125 ml tej
4 ek. cukor
1/2 tejszín ízű puding, vagy 2,5 ek étkezési keményítő
65 gr margarin
100 gr kókusz reszelék

A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)

Elkészítés:


A kókuszos rész:
A cukrot, tejet, pudingot ( étkezési keményítőt) össze keverni és lassú tűzön besűrűsítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, bele keverjük a margarint és utoljára kókuszt ( jól kikeverjük) -(vigyázni a kókusszal, mert nem egyforma minőségűek, nálam egy kicsit szárazabb volt). A masszából két rudacskát formázunk 20 - 25 cm hosszúságút

Barna rész:

A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog. A masszából két rudacskát formázunk 20 -25 cm hosszúságút.
A rudakat össze ragasztjuk egymással. Először egy fehér, egy barna egymás mellé, jól össze nyomkodjuk, hogy ne váljanak el egymástól, majd a másik két rudacskát a tetejére tesszük ( a fehérre a barna rúd kerüljön, a barnára pedig a fehér), ezeket is jól rá nyomkodjuk, majd tálcára téve ezek is mehetnek a hűtőszekrénybe lefóliázva, másnap szeleteljük szép vékony szeletekre.

Sakktábla rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Méteres kalács
Méteres kalács

A tojások sárgáját a cukorral, étolajjal, vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. Elfelezzük a tésztát, majd az egyikbe belekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Karamell dobos tortára
Karamell dobos tortára

26 cm tortára: A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére. A pirított cukrot el lehet készíteni, mert annak is ki kell hűlni. 18 dkg.20 k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Császármorzsa Osztrák
Császármorzsa Osztrák

Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fügés és datolyás gyümölcskenyér
Fügés és datolyás gyümölcskenyér

A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk