Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 sütőpor
2 dl olaj
2 dl sör
2 kk. só
tojás a kenéshez
Szóráshoz:
szezámmag,
darálatlan mák
Elkészítése:
Összedolgozzuk a hozzávalókat, fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk ( nagy nylonon). Az egész tészta felületet bekenjük tojással és bőven megszórjuk szezámmaggal. A nylon tiszta részét ráhajtjuk, egy gyors mozdulattal átfordítjuk a tésztánkat, ezt a felét is lekenjük tojással és bőven megszórjuk darálatlan mákkal . Ujjnyi széles csíkokra daraboljuk, majd 10 cm hosszú rudacskákra vágjuk fel, a két végét megfogva ellentétes irányba tekerünk rajta egyet ( mint a masni úgy néz ki). Tepsibe rakjuk, picit megszórjuk sóval, 180 fokon előmelegített sütőben világosra sütjük.
Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, majd két szilikonos zsírpapír közt nagyon-nagyon vékonyan kinyújtjuk. A vékony tésztát háromszögekre vagdossuk, és forró kókuszolajos palacsi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBe kell ismernem, hogy a köztem és a muffin között lévő köteléket a lustaság erősítette meg. Nagyon ettem volna valami virslis-tésztás finomságot, de egyszerűen nem volt kedvem ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a szalagárét és elmorzsáljuk benne a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt, és a sót. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és megsütjük. Tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű