40 dkg brokkoli ( kb 2 főre)
2 dl tejszín
szerecsendió
só
bors
cukor
A brokkolit kis darabokra vágva ( szárát is ) kb 1 liter vízben vagy húslevesben megfőzzük 8-10 perc alatt.
A brokkolit turmixoljuk (kevesebb főzőlében)
2 dl tejszínnel felöntjük, egyszer felforraljuk, majd
szerecsendióval
sóval
borssal
cukorral ízesítjük .
1. A paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. 2. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük. Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú tűzön főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a gombát. Amikor a szalonna megpuhult, a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű