menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg brokkoli ( kb 2 főre)
2 dl tejszín
szerecsendió

bors
cukor

Elkészítés:


A brokkolit kis darabokra vágva ( szárát is ) kb 1 liter vízben vagy húslevesben megfőzzük 8-10 perc alatt.
A brokkolit turmixoljuk (kevesebb főzőlében)
2 dl tejszínnel felöntjük, egyszer felforraljuk, majd
szerecsendióval
sóval
borssal
cukorral ízesítjük .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gazpacho Barcelonából
Gazpacho Barcelonából

1. A paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. 2. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Korhely lencseleves húsgombóccal
Korhely lencseleves húsgombóccal

Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük. Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Zurek- Lengyel leves
Zurek- Lengyel leves

Az olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges daraleves
Zöldséges daraleves

A szalonnát és a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú tűzön főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a gombát. Amikor a szalonna megpuhult, a lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk