menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges daraleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tasak MAGGI Grízgaluska leves
0,5 kg sertéscsont
2 db petrezselyemgyökér
2 db sárgarépa
1 evőkanál vaj
0,5 kg vékony füstölt szalonna
1 db zeller
3 db burgonya
kevés petrezselyem
1 db vöröshagyma
4 dkg szárított gomba

Elkészítés:


A szalonnát és a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú tűzön főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a gombát.
Amikor a szalonna megpuhult, a levest leszűrjük, a szalonnát darabokra, a zöldségeket és a gombát pedig vékony szeletekre vágjuk.
A húslevest visszatesszük a tűzre, beledobjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, ami tizenöt-húsz perc alatt fő meg.
Ekkor hozzáadjuk a szalonnát, a zöldséget, a gombát és a MAGGI Grízgaluska levest, majd még 10-15 percig főzzük.

Zöldséges daraleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Téli zöldség leves
Téli zöldség leves

Melegítsük olajat egy nagy lábasban, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Pucoljuk meg zöldségeket, kockázzuk, tegyük bele a lábasba, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejjel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Paradicsomleves 1
Paradicsomleves 1

Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: PIRO
Téli melegítő levesek (batáta,sütőtök,cékla,v.káp.)
Téli melegítő levesek (batáta,sütőtök,cékla,v.káp.)

Vöröshagymát megpirítjuk a kókuszzsíron. Beletesszük a felvágott édesburgonyát és a répákat. Tehetünk bele zöldséget is. Összefőzzük, majd fűszerezzük, átturmixoljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Csirkés karfiolleves
Csirkés karfiolleves

Elkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk