1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fehérrépa
4 nagy sárgarépa
4 krumpli
3 ág kakukkfű
850 ml zöldségleves
410g konzerverbab
Melegítsük olajat egy nagy lábasban, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Pucoljuk meg zöldségeket, kockázzuk, tegyük bele a lábasba, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejjel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, szórjuk bele a kakukkfüvet.
Amikor a krumpli és a répa megpuhult, tegyük a leveshez a konzerves babot és főzzük még kb. 10 percig. Kóstoljuk, hogy elég fűszeres-e, utána forrón fogyasszuk!
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumplit oda teszem főlni,bele teszem a babér levelet ,sót,fél hagymát .mikor megfőlt,rántást csinálok s,a hagyma másik felét is beleteszem pici ecet ,és a tejfölt a végén.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. 2. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz