menu

Családireceptkönyv.hu

Hólabda


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 tojás
35 dkg porcukor , 7 ek. víz
2 ek. kakaó
1 cs sütőpor
25 dkg liszt

10 dkg vaj + 8 dkg porcukor
5 dkg liszt + 20 dkg cukor + 1 cs vaniliás cukor + 1 egész tojás

1 cs kókuszreszelék, sütőpapír barna, 2 egyforma tepsi

Elkészítés:


8 tojás sárgája + 35 dkg porcukor = habosra keverni
7 evőkanál forróvizet apránként hozzáadni

2 evőkanál kakaót (Holland igaziból 1 is elég) + 1 cs. sütőport
25 dkg lisztet = összekeverni, és kanalanként a tojáshoz adni, keverni.

8 tojás fehérjét felverni és a fenti tésztához adni, lassan belekeverve.
2 azonos méretű tepsit kb 20 x 30-ast kibélelni sütőpapírral , a masszát elfelezve beleönteni és megsütni, közepes tűznél 25-30 perc. Tepsiben hagyni hűlni.

Töltelék:
10 dkg vaj + 8 dkg porcukor = habosra keverni

5 dkg liszt + 20 dkg cukor + 1 cs vaniliás cukor keverékéhez 3 dl tejet lassan adagolva simára keverni, + 1 egész tojást belekeverni és lemezen, lassú tűzön, egészen sűrű péppé főzni, folyamatosan keverve. Ha kész keverve hűteni és ha kihűlt hozzáadni a kikevert vajat.

A kihűlt tésztalapokból pogácsa szaggatóval karikákat szaggatunk ( vagy kockákra vágjuk és akkor nem labda lesz ) a karikát megkenjük a krémmel, rátesszük a másik karikát és kőrben is megkenjük krémmel, kókuszreszelékben megforgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes kalács házikók,adventi koszorú,ajtódísz
Mézes kalács házikók,adventi koszorú,ajtódísz

A tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd 1/2 órára a hűtőbe tesszük. Kisodorjuk 5-6 mm vastagra. Kivágunk belőle egy nagyobb köralapot, ez lesz a koszorú alapja, majd tetszés szerint...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vargabéles 2
Vargabéles 2

Először a tölteléket készítjük el: A tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük. A túrót áttörjük, nagyon finomra. A Rama felét, a tojások sárgáival habosra keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Tortadara kuglóf
Tortadara kuglóf

A hozzávalókat előkészítjük és kimérjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőformát előkészítjük, ha szükséges kivajazzuk és kilisztezzük. A vajat a cukorral, a tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos parfé
Citromos parfé

Egy tálba tenni a tojások sárgáját és az egész tojást, majd hozzáadni a cukrot, és gőz fölött addig keverni ameddig be nem sűrűsödik. Ekkor levenni a gőzről, és hozzákeverni a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk