menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa (gluténmentes)


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta

300 g Glutenix Alfa-Mix liszt
200 g Rama margarin

70-100 g sajt
20 g élesztő /kicsi tejben,porcukorral/
70 g tejföl
Tetejére

tojás
sajt

Elkészítés:


Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk.

Egy közepes méretű tálba kimérjük a lisztet, majd megsózzuk. Belemérjük a tejfölt. Megmelegítjük a margarint majd ezt is bele tesszük a tálba. Végül hozzáöntjük az élesztőt, összedolgozzuk.
Lisztes deszkán kinyújtjuk, néhányszor hajtogatjuk. Kiszaggatjuk, tepsire tesszük (én sütőpapírt használtam), tetejére tojás és sajt.
Végül betesszük a sütőbe! :) Ha megsült kivesszük és megesszük! :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb. 30-40 db lesz belőle.
Nem kell keleszteni!
Én 200°C-on sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tabbouleh Pasta Salad
Tabbouleh Pasta Salad

Cook the fusilli according to instructions. Wash in cold water and add to a large bowl. Wash the parsley really well. Chop up the tomatoes, onions, parsley and mint and add to the...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróból palacsinta
Túróból palacsinta

Tedd a hozzávalókat bátran egy turmixgépbe, és turmixold 15 másodpercig össze. Melegíts elő egy serpenyőt kis vajjal, vagy egy merőkanállal halmozz tenyérnyi kupacokat rá. Ha barn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvás gombóc (gm)
Szilvás gombóc (gm)

A burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
TAVASZI MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI
TAVASZI MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI

Először a gnocchi-t készítjük el, amihez kezdésként egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot, majd az egészet lezúzzuk egy aprítógépben. A burgonyákat berakjuk a mikróba és a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk