300 g Diawellness 50%-os liszt
200 g cottage cheese
1 csomag porélesztő
2 kk só
1 dl langyos víz
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát 8 részre osztani majd zsemlét formázni. Letakarva újra pihentetjük kb. 30 percet. Vízzel lepermetezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb 180 fokon – kb. 25-30 percig sütöttem. Félidőben, illetve a sütőből kivéve is lepermetezzük vízzel.
1 db zsemle: 14 g ch és 155 kcal.
Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonya felét meghámozzuk, félbevágjuk, és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, pépesre összetörjük, és langyosra hűtjük. 2. A tejet meglangyosítjuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes