menu

Családireceptkönyv.hu

Szaffi free zsemle


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
8 g só (nálam parajdi)
7 dl langyos víz
2 ek. almaecet

Elkészítés:


A lisztet (kiveszek belőle 3 evőkanálnyit és a nyújtódeszka szórom), sót elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet vagy almaecetet, összegyúrjuk (kenyérsütő segített összegyúrni). 5 percet pihentetjük. Formázzuk 12 darab zsemlének vagy kiflinek. Lekenjük minimális kókuszolajjal és előmelegített sütőben megsütjük. 200 fok 20-23 percig majd visszavenni 180 fokra és úgy sütni tovább kb. 5-6 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 g lisztkeverék 60,7 g szénhidrátot tartalmaz, a 12 zsemlém összesen 364 gramm szénhidrátot.

1 zsemlében kb. 30 gramm szénhidrát, 0,6 gramm zsír, 3,8 gramm fehérje és 158,8 gramm kalória van és zömében lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.

160 grammos diétában reggelire és vacsorára is ehető. Sütés után hagyom kihűlni, majd lefagyasztom. Fogyasztás előtt mikróban fél perc alatt kienged és pont olyan, mintha friss lenne: finom, puha, meleg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lakatos
Vizes zsemle
Vizes zsemle

Kidagasztjuk, majd 45 percig kelesztjük. 10 részre osztjuk, megformázzuk, majd tepsibe tesszük és még 20 percet kelesztjük. Sütőbe vizet teszünk és 180 fokra melegítjük. Kb. 40 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyás uszonna csavart
Burgonyás uszonna csavart

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

Összedolgozzuk, kétszer kelesztjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás petrezselymes zsömle
Fokhagymás petrezselymes zsömle

A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk