10 dkg kókuszreszelék
10 dkg zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálón ledarálva)
10 dkg liszt (én Kilófaló alaplisztet használtam)
10 dkg cukor (vagy édesítő)
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma
kevés rumaroma (elhagyható)
csipet só
1 tojás
A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a tepsit és begyújtom a sütőt). Kis gombócot formálok belőle, majd laposra nyomom a tenyerembe. Kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Kókusz helyett lehet dióval is készíteni. Nagyon finom és laktató, egészséges keksz. Nagyon sokáig friss marad (ha fel nem falja a család). :)
A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű