2 doboz halászlé alap (1,2 l leveshez)
2 db sárgarépa
3 db fehérrépa
tárkony
tejföl
egy kevés liszt
mustár
só
ikra, haltej ízlés szerinti mennyiségben
1 db hidegen füstölt lillafüredi pisztráng
A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízestjük. Amikor majdnem kész, beletesszük a haltejet és/vagy ikrát.
A füstölt pisztráng húsát leszedjük a gerincéről és 1-2 cm-es darabokra törjük. Mielőtt elzárjuk a levest, beletesszük a pisztrángot és nagyon rövid ideig főzzük.
Nálunk ez a karácsonyi halászlé. :)
Hidegen füstölt pisztrángot csak Lillafüreden lehet kapni. Melegen füstölt pisztrángot viszont sok helyen. Azzal is nagyon finom. :)
Helyezzünk egy ív norit a bambusztekercsre. Tartsuk kezünket benedvesítve és, tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTávolítsd el a hal bőrét egy éles késsel, majd szálkázd ki. Tapogasd ki a szálkákat, és csipesszel szedd ki őket. Nem lesz nehéz dolgod, mert a lazac szálkái nagyok. Arra ügyelj cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk, -1 citromnak kiszorítjuk a levét. -A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sóz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Készítsünk tésztát a sörből, a sütőporos lisztből sóval és borssal ízesítve. Pihentessük 20 percig. 2. Vágjuk a halat 2cm széles csíkokra. 3. Melegítsük fel az olajsütőben az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű