25 dkg túró
10 dkg liszt (én fele rozslisztet, fele kilófaló lisztet használtam)
2 db tojás
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
vanília aroma
1 kk sütőpor
kevés olaj a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük és kis időre pihentetjük, amíg a liszt kicsit megdagad (addig felmelegítjük az olajat a sütéshez). Belekanalazunk néhány kanállal a masszából a forró olajba és pár perc alatt megsütjük. Házi lekvárral az igazi. :)
Kiadós, laktató étel, kiváló pl. babgulyás után.
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Golyókat formázunk és bő forró olajban készre sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk! Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba. Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5. A „kéregsütés” pont fordítva jó, mint ahogy azt sokan – celebséfeket is beleértve – ismerjük. Forrásunk (>>) szerint mindenki rosszul süti a húst, aki a bepácolt szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű