25 dkg Nutri free mix per pane liszt
1 dkg élesztő (én fél cs szárítottat tettem hozzá és azt nem futtattam fel)
2 ek tejföl
2 dl langyos víz (vagy 150 ml kefir és 50 ml víz),mindegy csak összesen 2 dl legyen
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
Botmixer dagasztószárával kikevertem,hagytam állni pár órát (ez attól függ mikor akarjuk kisütni),majd vizes vagy olajos kézzel (fontos hogy ne száraz kézzel mert ragad a tészta) teniszlabda nagyságú golyókat formáztam tenyerembe ellapogattam és forró olajban sütöttem.
Most másfél adagot csináltam,8 db lett és a víz egy részét most kefirre cseréltem (150 ml).
Ennek mindegy mennyit áll,a múltkor reggel bekevertem majd estefelé sütöttem ki addig hűtőben volt,ott is megkel .
A tejet felforraljuk a vaníliával. Egy edényben vajat olvasztunk, ízesítjük szegfűszeggel és fahéjjal, majd megpirítjuk benne a kukoricadarát. Felöntjük a forró tejjel, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverd el a cukrot kb. 1 dl langyos vízben, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percet, amíg az élesztő életre kel. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, öntsd a közepébe...
Elkészítési idő: kelesztés+fél ó Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat összekeverjük 1.5 dl tejjel, egy perc pihentetést követően egy felvert tojást adunk hozzá, sóval ízesítjük. A sűrűsödő masszát egyenletesen elterítjük egy sütőpap...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű