12-16 db-hoz:
• 20 dkg Glutenix Alfa Mix gluténmentes lisztkeverék
• 1 teáskanál burgonyapehely (5 g)
• 1 tasak szárított élesztő (10 g)
• 1 mokkáskanál só2 dl langyos víz
• 60g rizsliszt + nyújtáshoz
A pizzaszószhoz:
• 1 fej közepes méretű vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál étolaj
• 800g paradicsom (2 db 400 grammos darabolt paradicsom – konzerv)
• só, őrölt fekete bors
• 200g reszelt (garantáltan laktózmentes, pl. Emmentáli) zsíros sajt
• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt.
• Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyhet és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
• Simára dagasztjuk – ha szükséges fokozatosan adunk még hozzá kevés rizslisztet, hogy ne ragadjon a tésztánk. Ha kész, letakarva pihentetjük fél órán át.
• Közben elkészítjük a paradicsomszószt. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a paradicsomot és fakanállal szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Kb. 10 percig rotyogtatjuk közepes lángon, sózzuk-borsozzuk, majd elzárjuk alatta a tüzet, beleturmixolunk, hogy kb. az 1/3 részét pürésítsük.
• Ha kész, rizsliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a szósszal és reszelt sajttal szórjuk meg. Kicsit lelapítgatjuk a sajtot, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a tésztát. 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk a feltekert tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 °C fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Az alapanyagokat összedolgozzuk, egy jól formázható állagú tésztát kell kapnunk. Ki lehet nyújtani is, de egyszerűbb, ha apró golyókat formázunk, majd kissé kilapítjuk őket, hogy p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste állítsuk össze a kovászt. Ehhez a kéz meleg vízben hagyjuk állni a morzsolt élesztőt, majd egy keverőtálban keverjük össze a liszttel. Nem kell dagasztani, csak keverjük össz...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk őke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű