2 darab sertésköröm
1 db hátsó csülök
3 evőkanál sertészsír
3 db közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db közepes paradicsom
2 db zöld, csípős paprika
2 evőkanál őrölt édesnemes paprika
1 kávéskanál egész köménymag
só ízlés szerint
A körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cmes karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, majd alaposan megmostam a húsokat.
A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirítottam az apróra vágott vöröshagymát, hozzá a pirospaprikát, majd hozzáadtam a darabokra vágott körmöt és csülköt, és tovább pirítottam még. Hozzáadtam a
paradicsomot, a fokhagymát, megsóztam, megszórtam köménnyel, öntöttem hozzá kis vizet, annyit, hogy ellepje az egészet végül rádobtam a zöld erős paprikákat egészben. Jól összekevertem az egészet, majd fedő alatt lassú tűzön főztem közel három óra hosszat. Közben néha megmozgattam, megráztam, nem kevergettem, pótoltam az elforrt levet és kóstolgattam.
A pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról levált a hús, bőr. Köretet nem készítettem hozzá,
friss kenyérrel és kovászos uborkával ettük, vörösbort ittunk hozzá.
Csülök nélkül is tökéletes!
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a tojásokat, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk és 2 percig pirítjuk....
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA hust felszeletelem,nem nagyon vekonyra... Sozom,borsozom,paprikazom, es keves olajon hirtelen mindket oldalat picit atsutom,amig a hus szele barnulni kezd... A hagymat karikara...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiveregetjük, mustárral mindkét oldalukat megkenjük. 2. A szeleteket egymásra fektetjük, és hideg helyen 1 óra hosszat állni hagyjuk. 3. Utána lisztbe má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű