6 tojás sárgája (én L-es tojásokat használtam)
6 púpos evőkanál cukor
6 púpos evőkanál Nutri-free rizsliszt (más rizsliszt is jó, én ezt használom) innen: Egészségmarket
6 tojás fehérje
1 evőkanál tápiókakeményít
1 bio citrom reszelt héj
A tojásokat megmostam, felütöttem gondosan szétválasztva a tojás fehérjét a sárgájától.
A cukor felét felhabosítottam a tojássárgákkal, a másik felét pedig a tojásfehérjéhez adtam és robotgéppel kőkemény habot vertem belőle. Még mindig robotgéppel alacsony fokozaton a cukros tojássárgáját hozzákevertem, majd egy fakanállal a lisztet és a citromhéjat is óvatosan belekevertem.
A masszát a tepsibe öntöttem és elegyengettem, majd a sütőbe toltam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Egy tiszta konyharuhára porcukrot szórtam és a megsült, forró tésztát ráborítottam lehúztam a sütőpapírt és úgy forrón feltekertem és úgy hagytam, majd kitekertem, megkentem finom házi baracklekvárral és újra felcsavartam. Kihűlés után szeleteltem.
Az összetevőket összegyúrom majd az előmelegített sütőben nagy tepsiben fasírtba formálva megsütöm 50 percig 200 °-on.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, a tojások fehérjéjét habbá verjük pici sóval. A túróba belekeverjük az összes hozzávalót. Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy nagy lábosban vizet f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a rizs főzőkrémmel Hozzáadjuk a liszteket, édesítőt, sütőport és alaposan kikeverjük. Végül beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket és a csoki darabokat. Szilik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű