menu

Családireceptkönyv.hu

Sertéstokány mexikói szószban


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk oregáno
4 ek sűrített paradicsom
1 db kápia paprika
1 konzerv vörösbab
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv zöldségkeverék
2 dl fehérbor
1 tk chilipaprika
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors
1 dl étolaj

Elkészítés:


A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst.
Sózom, borsozom és puhulásig párolom. A közben elfőtt levét borral pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a konzerveket.
Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.
Kifőtt tésztával tálalom.

Sertéstokány mexikói szószban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi húsos golyók
Bakonyi húsos golyók

A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Brüsszeli rakott karaj
Brüsszeli rakott karaj

A kicsontozott karajt szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és fűszerezzük, majd paprikás lisztben megforgatjuk. A nyers krumplit nem túl vastag karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve
Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve

A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sertéspörkölt vidékiesen
Sertéspörkölt vidékiesen

1,5-2 literes lábasban megolvasztjuk a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk, megpirítani nem szabad. A lángról lehúzzu...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk