1 csésze csicseriborsó liszt
1 csésze víz
másfél ek. olívaolaj
fél tk. só
Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz 1, maximum 2 napos, 80 %-ra futott bl80 lisztből készített kovászomat kiveszem a hűtőből, a dagasztógép üstjébe teszek 40 dkg-ot belőle, (a kovász sűrű nokedlitészta állagú),...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat összekeverem. Apránként adom hozzá a vizet, hogy puha de nem ragacsos tésztát kapjak. Pár csepp olajat elkenek egy serpenyőben, a tésztából kis lepényeket fo...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: NehézKenyértészta: Ebben a sorrendben teszem a kenyérsütő gépbe: 4 dl langyos víz fél élesztő 2 evőkanál olaj 60 dkg liszt (lehet hozzákeverni kukoricalisztet, rozsos lisztet is –...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes