1/4 kg bab, 2 l víz, leveszöldség, 1 db babérlevél, 1 ek zsír, 2 ek liszt, pirospaprika, reszelt hagyma, 1 ek ecet, 1 dl tejföl, füstölt hús
1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni.
2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de teszünk bele még babérlevelet is.
3. Nagyon lassú tűzön puhára főzzük.
4. A zsírból és a lisztből piros rántást csinálunk, teszünk bele egy kávéskanál reszelt hagymát, egy késhegynyi pirospaprikát, ecetet és összeforraljuk a levessel.
5. Tálaláskor ráöntjük a tejfölre.
6. Jó kemény csipetkével tálaljuk.
A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük. 2. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a reszelt sajtot, amíg fel nem olvad, folyamatosan keverjük. Habverővel 1-2 dl víz hozzáadásával simára keverjük a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű