menu

Családireceptkönyv.hu

Borscs


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg cékla vékony csíkokra vágva vagy reszelve
1 nagy sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
petrezselyem
30 dkg káposzta
30 dkg marhahús (lábszár)
babérlevél, só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt,

Elkészítés:


1. A céklát, káposztát, répát, gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk.

2. A húst hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforrt, a habját levesszük és kissé megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 15-20 szemborsot és fokhagymákat, majd gyöngyöző forrással puhára főzzük.

3. A céklát 2 evőkanál forró olajra dobjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, néhány csepp citromlét, sózzuk és fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk.

4. A Répaféléket, hagymát a maradék olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. és megpároljuk szelíd tűzön a saját levében!
Ha megpárolódott, akkor hozzákeverjük a levével együtt a céklát.

5. Kivesszük a levesből a húst, kis kockákra vágjuk.

6. A levest a zöldségre öntjük és felforraljuk.

7. Behabarjuk tejföllel és liszttel, majd beletesszük a húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Petrezselyemmel díszítjük, savanyíthatjuk citromlével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös krumplileves virslivel
Tejfölös krumplileves virslivel

A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csontleves
Csontleves

1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
PIKÁNS BURGONYALEVES, ROPOGÓS KOLBÁSZKARIKÁKKAL
PIKÁNS BURGONYALEVES, ROPOGÓS KOLBÁSZKARIKÁKKAL

A hagymát finomra vágom és kacsazsíron üvegesre pirítom, majd mehet bele az apróra vágott paradicsom és paprika. Amikor megdinsztelődött, leveszem a tőzhelyről, megszórom a fűszerp...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranysárga fácánleves
Aranysárga fácánleves

A megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük. A 2 db velőscsontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehe...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk