4-5 db krumpli,
2 vöröshagyma,
2-3 szárított paprika („silja”)
25-30 dkg félig főtt bab,
30 dkg füstölt hús,
30 dkg sertés,
30 dkg marhacomb,
30 dkg házinyúl,
20 dkg reszelt kecskesajt.
A cserépedény aljára felkockázzuk a krumplit és a vastag karikákra vágott hagymát, így egy „ágyat készítünk” a húsnak, így nem ég oda.
Belerakjuk az egészben lesózott húsokat, mellé a paprikát, a tetejére pedig a félig főtt babot.
Sózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, utána hagyjuk pirulni.
Ha megsült, rászórjuk a sajtot és addig toljuk vissza a sütőbe, amíg az beleolvad az ételbe.
Cserépedényben az igazi és minél többféle húsból készül, annál finomabb.
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát és a felkarikázott virslit. Ezután hozzáadjuk a húsleveskockát, ketchupot és a mustárt. Felöntjük kevés vízzel, és ha elpárolog pót...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHúsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűa krumplit hájastól egészben megfőzzük vigyázva ,hogy szét ne essen...majd megpucoljuk ketté vágjuk és a közepét kikaparjuk,,,a parizert.(vagy bármilyen kolbász) nagy lyukú reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű