menu

Családireceptkönyv.hu

Babéros csirkeleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


vegyes csirkeaprólék
» 30 dkg csirkemellfilé
» 3 sárgarépa
» 1 fehérrépa
» 1 csokor újhagyma
» 2 vöröshagyma
» 2 kis krumpli
» pár gerezd fokhagyma
» 3-4 babérlevél
» kakukkfű
» tejföl
» ecet
» só
» bors

Elkészítés:


A felkarikázott újhagymát, és az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük.
Erre az alapra öntjük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és a krumplit. Sóval, borssal, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már egy kicsit karamellizálódtak, hozzáadjuk a csirkeaprólékot is: nyakat, hátat, lábat, zúzát és a szívet, valamint a kockákra vágott csirkemellfilét.
Amennyiben úgy érezzük, még egy kicsit sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a fokhagyma gerezdeket, és felöntjük vízzel.

Mikor a leves már majdnem kész, egy sárgarépát krumplihámozóval hajszál vékony szeletekre vágunk - gyakorlatilag legyalulunk -, és a levesbe tesszük, végül az egészet tejföllel behabarjuk.

Befejezésül ízlés szerint 2-3 teáskanál ecettel savanyíthatjuk, és díszítésként a tetejét az újhagyma zöldjével megszórhatjuk.

Babéros csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban
Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával cipóban

A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar grízgaluska leves
grízgaluska leves

Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Krumplileves
Krumplileves

Világos rántást készítek, meghintem pirospaprikával és felengedem vízzel. Fűszerezem és beleteszem a felkockázott krumplit. Puhára főzöm. Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas szilvakrémleves (Sóbors)
Fahéjas szilvakrémleves (Sóbors)

A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magját. Tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk