Borsodó:
2 dl fehérbor
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
a fél citrom leve
4-5 ek. cukor
1 tk. liszt
2 tojás sárgája
2 tojás habbá vert fehérje
A bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a
tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan
hozzáöntöm.
Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítem.
Végül a tojáshabbal szép simára keverem.
Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós piskótát a szokott módon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük folyamatos keverés mellett sűrűre fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrot és a porcukrot ne keverjük bele a tésztába. Elsőnek összeöntjük a száraz alapanyagokat, aztán a folyékonyakat. A vajat ajánlom megolvasztani. A tepsit kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23-25 centi átmérőjű formát, a piteforma a legalkalmasabb. A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Szórjuk a piteformába egyenle...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: Könnyű