menu

Családireceptkönyv.hu

Borsodó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Borsodó:

2 dl fehérbor
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
a fél citrom leve
4-5 ek. cukor
1 tk. liszt
2 tojás sárgája
2 tojás habbá vert fehérje

Elkészítés:


A bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a
tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan
hozzáöntöm.
Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítem.
Végül a tojáshabbal szép simára keverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Monkey bread- Majomkenyér (Limara)
Monkey bread- Majomkenyér (Limara)

Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Gyümölcs szelet
Gyümölcs szelet

A kakaós piskótát a szokott módon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük folyamatos keverés mellett sűrűre fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csokis süti
csokis süti

A vaníliás cukrot és a porcukrot ne keverjük bele a tésztába. Elsőnek összeöntjük a száraz alapanyagokat, aztán a folyékonyakat. A vajat ajánlom megolvasztani. A tepsit kenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cseresznyés tejpite (Sóbors)
Cseresznyés tejpite (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23-25 centi átmérőjű formát, a piteforma a legalkalmasabb. A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Szórjuk a piteformába egyenle...

Elkészítési idő: 15+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk