1 fej vöröshagyma
4 kisebb cékla (csak és kizárólag a kerek fajta, mert finomabb az íze és szebb a színe, mint a hosszúkásnak)
1 közepes burgonya (jó lisztes)
1 kisebb alma
1 bio húsleveskocka
kb. 200 gr natúr joghurt
só, cukor, citromlé
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük /gyönyörű színt fogunk kapni/. Ezt követően a joghurtot külön kis tálkában csomómentesre keverjük, pár kanál levest teszünk hozzá, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek és csak ezután öntjük a levesbe.
És a leves krémessé válik… Hozzáadunk még egy kávéskanálnyi cukrot (nem kell több), csak azért, hogy az ízek még jobban kijöjjenek és három csepp frissen facsart citromlét. Egy utolsó kóstolás, ha kell, megsózzuk még egy kicsit…
A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kolbászkarikákat megpirítom. Szűrőkanállal kiszedem az egészet a zsiradékból (ha kicsit soknak találom a zsírt, kiveszek belőle), majd megpirítom benne a tarhonyát. Amikor a tarh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a megtisztított és vékonyra szelt hagymákat. Amikor egy kicsit már megdinszteltük, szórjuk rá a barna cukrot, majd hagyjuk, hogy kicsit karamelli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű