50 dkg csirkemell
20 dkg rizs
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
20 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica (konzerv)
10 dkg ananász (konzerv)
fél teáskanál koriander
só, bors
olaj
A rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt 10 percen át pároljuk, ekkor a borsót, a kukoricát, a felszeletelt ananászt és a paradicsomot is hozzáadjuk. Ha a rizs megfőtt, kiolajozott, hőálló edénybe tesszük és a tetejére halmozzuk a ragut. 180 fokos sütőben 12-14 percen át sütjük, ezután hagyjuk egy kicsit hűlni és kínálhatjuk is.
Az apróra vágott sonkát olajon jól összesütjük a fűszerekkel. A kenyeret, a tojást, a lereszelt trappista sajtot, az apróra vágott zöldhagyma szárat, a kukoricát és a sonkát alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverem és jó alaposan bedörzsölöm vele a csirkét! A sonkát felcsíkozom, felét a csirke belsejébe, másik felét a csirkére rá szórom! Sütőzacskóba teszem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLedinszteljük az apróra vágott hagymát, majd fűszerezzük, borssal, babérlevéllel, majorannával, sóval. Ha a fűszerek egy kicsit megfutottak a zsíron, akkor rátesszük a falatnyi dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst besózzuk és forró zsírban átsütjük. A burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk, a hagymát szintén. Tepsit jól kizsírozzuk. Beletesszük a krumplit, hagymát, paprikát, pa...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű