20-25 darab
» 2,5 dl tej
» 12 dkg vaj
» 15 dkg liszt
» 4 tojás
» 10 dkg reszelt sajt
» 5 dkg reszelt parmezán
» 1 tojás
» tetejére : mák
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és megsózzuk.
Amikor a vaj már teljesen felolvadt, beleöntjük a lisztet és kézi habverővel simára keverjük a masszát.
Addig keverjük, amíg össze nem áll, majd átrakjuk egy keverőtálba.
Megvárjuk amíg lehűl a tészta, és egyesével hozzákeverjük a tojásokat az elektromos habverő dagasztó karja segítségével. Amikor ezzel megvagyunk, belekeverjük a lereszelt juhsajtot, vagy más kemény sajtot, valamint egy marék reszelt parmezánt és újból átkeverjük.
Hozzáadunk egy csipet sót, ha szükséges és keverőlapáttal átkeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és innen nyomjuk ki a kis fánkformákat a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tetejét átkenjük felvert tojással (kenőtoll segítségével) és megszórjuk reszelt parmezánnal és mákkal.
200-210 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket jól összegyúrjuk, ezt 6 fele osztjuk, 1 órát pihentetjük. Majd kinyújtom gömb alakúra és jó vékonyra. Megkenem olvasztott rámával, derelyevágóval 12 cikkre felvágom, a nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű