1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli (3-4 db)
liszt
3 pár jó virsli
zsír vagy olaj
őrölt bors
ízlés szerint majoránna
só
2 dl tejföl
A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá. Gyorsan elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük. Amikor a káposzta és a krumpli már majdnem megpuhult, akkor tegyük bele a felkarikázott virslit. A végén a tejfölt keverjük ki egy kis vízzel, ha sűrűbbre akarjuk a levest, akkor egy kis liszttel. A habarást öntsük a levesbe, forraljunk egyet rajta, és már kész is.
◾️A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. ◾️A vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg. ◾️Adjuk hozzá a zöld...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézTésztához a hozzávalókból víz nélkül tésztát gyúrni, vékonyra kisodorni /mintha levestésztát készítenél. Zsírt olvasztani kb 1 púpos evőkanállal.. Az elnyújtott tésztát olvaszt...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűVöröshagymás zsíron húst megsózva,legalább 30 percig fedő alatt párolom. Ezután belekeverem a pirospaprikát,hozzáadom a többi hozzávalót,majd felengedem vízzel.(Itt még sózzuk vagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA leveskockákat feloldjuk 8 dl forró vízben. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és együt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű