60dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
1 kk. pirospaprika
sárgarépa
zöldség
zellerzöld
1db zöld paprika
1 mk, köménymag
1 púpos ek. gulyáskrém
Vöröshagymás zsíron húst megsózva,legalább 30 percig fedő alatt párolom. Ezután belekeverem a pirospaprikát,hozzáadom a többi hozzávalót,majd felengedem vízzel.(Itt még sózzuk vagy vegetázzuk!)
Legalább 1.5 órát főzöm,de akkor jó,ha a hús már megpuhult.
Az utolsó 20 percben 2-3 db krumplit felkockázva belefőzök.
A fokhagymát vékony szeletekre vágtam és a vöröshagyma krémmel együtt olivaolajra dobtam. Éppen csak megfuttattam, majd rátettem a felkockázott csirkecombot pár perc alatt fehéredé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. 2. Közben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés zsíradékon. Hozzáöntjük a felszeletelt sütőtököt,édesburgonyát és annyi vízzel felöntjük hogy épp ellepje. Sózzuk,borsozzuk, kevés gyö...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű