2-3 filézett csirkecomb felkockázva
25 dkg sárga hüvelyű vajbab (saját fagyasztású)
vöröshagyma (krém)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy vagy 2 kisebb burgonya felkockázva
babérlevél
egész rózsabors
pirospaprika
frissen őrölt feketebors
kapor
A fokhagymát vékony szeletekre vágtam és a vöröshagyma krémmel együtt olivaolajra dobtam. Éppen csak megfuttattam, majd rátettem a felkockázott csirkecombot pár perc alatt fehéredésig sütöttem. A lángról lehúzva megszórtam pirospaprikával majd azonnnal felöntöttem vízzel, majd sorjában beletettem a babot, a burKb. 15-20 perc alatt készre főztem, a végén tettem rá még egy kevés pirospaprikát. Tálkákban tálaltam, tejföllel megkoronázva és egy kevés kaporral megszórva. Egyszerű, könnyű leveske, nyáron a friss hozzávalókkal még finomabb ☺gonyát és a fűszereket.
Azért csak palócos, mert csirkéből készült, és őszintén szólva nem is néztem utána, pontosan minek kéne benne lennie hogy palócnak nevezhessük. Ez az én változatom ☺ A csodálatos gyenge sárga hüvelyű babból már sok minden készült, nem tudom megunni. Érdemes nyáron feltankolni belőle és adagokban lefagyasztani. Ilyenkor télen felbecsülhetetlen.
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, vízzel felengedjük. Ekkor tesszük hozzá a karikára vágott répát, zöldséget. Ha a zöldségek félig megpuhu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű