Házi kakasból
kuktába raktam a szép feldarabolt kakast , egy jó nagy fej fokhagymát , öklömnyi hagymát , 2 szál murkot ( sárgarépa) ,egy szál petrezselyem gyökeret , 2 babérlapit , szemes borsot ,sót . Ezt feltöltöttem hideg vízzel de csak annyi vizet tettem amennyi épp ellepte ,és a kuktát lezárva odatettem közepes tűzön főni .Amikor a kukta kezdett dolgozni azaz kezdett főni akkor levettem takarékra és így tartottam másfél órát .Ekkor félrevettem és hagytam langyosra kihűlni ,majd a kuktát kinyitva ,a lé tetejéről lemertem a zsírt majd egy szűrőkanál segítségével kiszedtem ,a húst és a zöldségeket .A húst leszedtem a csontokról , és az edénykékbe raktam vegyesen a murokkal karikára vágott hagymával és paprikával . A levet egy merítőkanállal szépen kimeregettem egy edénykébe , és adtam hozzá egy kevés hideg vízbe áztatott étkezési zselatint .Jól elkevertem majd a zöldséges húsokra öntöttem ,és beraktam a hűtőbe 5-6 órára .Mikor odatelt az idő tálalás előtt kivettem tányérra borítottam és mehetett is az asztalra .
A karalábét megpucoljuk, félbe, majd negyedbe vágjuk, felszeleteljük, sós vízben megfőzzük és félretesszük. A vizében megfőzzük a rizst. A paprikákat karikára vágjuk, a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt, egy kevés olivaolajon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megpirított...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy serpenyőt, amit olajjal vagy vajjal kikenünk. A darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe A h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű