menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros káposztaleves buggyantott tojással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg füstölt szalonnát apróra vágtam egy lapítón ,és a zsírját kiolvasztottam ,a szalonna pörcöt pedig kiszedtem és félretettem ,a zsíradékban egy jó nagy fej apróra vágott hagymát tettem és megdinszteltem ,amikor kész volt megszórtam 3 kávéskanál pirospaprikával felöntöttem vízzel és átraktam egy fazékba ,ebbe raktam bele a 1,5 kg laskára vágott édes káposztát egy csokor kaprot és egy kis kötés csombort sóztam borsoztam . Feltöltöttem vízzel és fedő alatt főztem kb. 50 percet lassú tűzön fedő alatt ekkor belereszeltem 5 cikk fokhagymát és visszafödtem . Közben készítettem másfél evőkanál lisztből rántást ezzel berántottam ,majd 4 deci tejjel 2 tojás sárgájával és két evőkanál liszttel eresztéket készítettem . Az eresztékhez lassan adagolva a forró levesből felmelegítettem és szépen hozzáadtam a leveshez így nem megy össze ,ecettel ízlés szerint savanyítottam .Egy másik edénybe vizet töltöttem kb. 1,5 litert ebbe raktam 1 evőkanál cukrot ,3 evőkanál ecetet és 2 teáskanál sót ,odaraktam a kályhára jól elkevertem és amikor forrni kezd de még nem lobog na akkor belebugyotattam minden személyre számítva két tojást és így hagytam 6-8 percig vigyázva hogy a víz ne lobogjon ,szűrőkanállal kiszedtem és a levesbe helyeztem a tojásokat. Ezután nem maradt más hátra mint a tálalás ahol a szalonna pörcöket is felhasználtam a leves tetejére szórva

Kapros káposztaleves buggyantott tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csorbaleves húsgombóccal
Csorbaleves húsgombóccal

A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntj 2 liter ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES

krumplit kockakra vagom A sargarepat es a paprikat felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom Hozzateszem a sargarepat,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Így készíts varázslatos zöldbablevest – amit még a g
Így készíts varázslatos zöldbablevest – amit még a g

Leves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk