Hozzávalók a tésztához:
32 dkg cukor
22 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió
5 tojás
12 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz
5 dkg dió
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kész a töltelék, nincs más dolgod, mint egy tepsit megkenni vékonyan olajjal, majd a réteslapokat egyesével kiteríteni, vékonyan azokat is megkenni olajjal és egy-két evőkanálny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. 2.Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisz...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű