1 kg burgonya
3 zöldhagyma
15 dkg füstölt hal (lazac, vagy ízlés szerinti)
5 tojás
1 evőkanálnyi friss kapor
Az öntethez:
1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál édes mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. Közben a hagymát is megtisztítjuk, felszeleteljük és az apróra vagdosott füstölt hallal együtt hozzákavarjuk. A tojásokat megfőzzük, majd felvagdossuk és óvatosan a burgonyához keverjük, hogy ne törjön össze. A felaprított kaporral megszórjuk. Egy másik tálban összekeverjük az öntet alapanyagait, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, ráöntjük a salátára, jól összekeverjük és lehűtve tálaljuk.
A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Köretként vagy önálló étel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kihűlt tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk. A sárgájukat kikaparjuk, villával áttörjük. A fehérjét felkockázzuk. A paradicsomról leitatjuk az olajat, szintén kockákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű