60 dkg darált marha/disznóhús
2 db szikkadt zsemle
8+ 2 db tojás
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
só, őrölt feketebors
tej
piros, zöld, sárga Kaliforniai paprika
A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprózzuk, végük egy evőkanál olajban megfonnyasztjuk.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, a hagymát, a maradék 2 db tojást, a finomra vágott petrezselymet, a fűszereke, a sót, végül belereszeljük a tojások levágott végeit, és hozzáadjuk a felkockázott színes paprikákat, majd összedolgozzuk a masszát.
Egy kb. 1,5 literes gyümölcskenyérformát kiolajozunk (vagy simán egy tepsit veszünk elő, és abba rakjuk a masszát), belesimítjuk a massza 1/3-át, a közepére sorakoztatjuk a tojásokat, majd a maradékkal befedjük.
180 fokos sütőben kb. 1 óra hosszat, pirulásig sütjük.
A gerslit/rizst előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk. A kelkáposzta-leveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDarált húshoz a fűszereket hozzákeverjük apró gombócokat formálunk. Fél deci olajat felmelegítünk és a húsgombócokat megsütjük benne. A vissza maradt olajba 2 db apróra vágott vö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...
Elkészítési idő: 30 őerc Nehézség: Könnyű