menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához:
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz :
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz - vegyes virág
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:


A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
Ha kisültek lecsepegtetjük.
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.

 Szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal
Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és 1-2 perc alatt kérget kapatunk a csirkemellek mindkét oldalára. Közben a karfiol...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Olasz ragu
Olasz ragu

A babot előző nap beáztatjuk, majd másnap ugyanabban a vízben előfőzzük. A csíkokra vágott káposztát roppanósra főzzük. A megpucolt, karikára vágott sárgarépát is előfőzzük. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyros tál házilag
Gyros tál házilag

Gyros hús pácolása A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejszínes csirkemell
Sajtos-tejszínes csirkemell

csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál alját megszórjuk reszelt sajttal (ízlés szerinti vastagságban, vagyis ki hogy szereti). A csirkemell sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk