1 doboz olajos tonhalkonzerv (185 g)
1 db kis fej lilahagyma
4 ek majonéz
1 tk mustár
só-, bors ízlés szerint
A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Sózzuk-, borsozzuk és elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Érdemes kóstolgatni, aki szereti pikánsabban, pár csepp citromlét is adhat hozzá. Tálalásig tegyük hűtőbe!
A szendvics összeállításánál, tetszőlegesen bagettet, zsemlét, vagy kenyeret használjunk. Ki milyen zöldséggel éppen kívánja: paprikával, uborkával, paradicsommal, salátával elkészítjük frissen a szendvicsünket. Nálunk vacsorára készül a legtöbbször, de tízóraira csomagolva is nagy kedvenc lehet!
Egy csatos tortaformát előkészítünk. (Én két ízből készítettem, ennek megfelelően írom az arányokat.) A 4 dl hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a puncso...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tej 2/3 részét felteszem forrni,a tej másik részét kikeverem a tojások sárgájával,a cukorral és a keményítővel. A forró tejhez teszem a vaníliát,és a vajat,majd a kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű