menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli kelesztés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertészsír
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg élesztő
kb. 60-80 dkg liszt
A kenéshez:
1 tojás
A máktöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg mák
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni lehet reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal, stb.
A diótöltelékhez (3 rúdhoz):
50 dkg dió
40 dkg cukor
kevés tej
2 csomag vaníliás cukor
ízesíteni hasonlóképpen lehet, mint a mákot

Elkészítés:


Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én nem szoktam főzni), vagy a hozzávalók között felsorolt ízesítőanyagokat is hozzá lehet adni, ki melyiket szereti. Természetes ha diósat és mákosat is készítünk egyszerre, a mák vagy a dió aránya változik.
A tésztához a tejfölt, az ugyanazzal a pohárral mért zsírt, a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk, belemorzsoljuk az élesztőt (elkeverjük, feloldjuk benne), végül összegyúrjuk a liszttel. Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük (ne túl szorosan!), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és már süthetjük is 180°C-ra előmelegített sütőben.

Bejgli kelesztés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zabos kuglóf
Zabos kuglóf

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem.A sárgákat az olajjal, vízzel, aromával és az édesítővel kikevertem, majd a sütőporos "lisztekkel" összekevertem.Ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ördögpirula
Ördögpirula

1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Babka bögrésen
Babka bögrésen

Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozart kuglóf
Mozart kuglóf

A sütőt 170 fokra előmelegíteni. A vajat a porcukorral, a marcipánnal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval nagyon habosra keverni. A tojásokat szétválasztan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk