50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki.
Felrakunk a tűzre egy nagyobb lábasban vizet. A medvehagymát apróra vágjuk. Egy kisebb részét félretesszük dekorációnak. A krumplit megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűhttps://godzhy.ru/hu/perec-farshirovannyi-myasom-i-risom-zamorozhennyi-prigotovit/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 1 nagy fej vöröshagyma A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 4 gerezd fokhagyma Ledaráljuk a húsoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA virslit felkarikázzuk, majd olajban megpirítjuk. Amikor szépen megpirult ráöntjük a tejfölt, amit előtte összekevertünk fűszerekkel. A fűszerezés mindenkinek az ízlésére van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű