25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 teáskanál cukor
só (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
kb. 1,5 dl víz
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.
A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll
1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. 2. A tojás sárgáját a cukorral utána a vízzel a darált dióval jól és a lisztel, sütőporral összekeverjük, végül keményre felvert tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, pihentetni, majd 4 lapba nyújtva, kisütni. Krémjét pudingporból főzni, hozzáadni 10 dkg margarint, habosra kikeverni, majd a lapokat megtölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos cukros tejben a 2 dkg élesztőt megfuttatjuk. A liszttel a vajat elmorzsolom, hozzáadom a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozom, 2 órát pihentetve. Né...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű