menu

Családireceptkönyv.hu

Fügebor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg füge
2.5 liter víz
1 kg cukor
1 dkg borkősav
1 dkg sörélesztő

Elkészítés:


1 kg. préselt fügét megmosunk, félbevágjuk, és üvegbe tesszük. 2,5 l. vízben feloldunk 1 kg. cukrot, 1 dkg. borkősavat és 5 percig forraljuk. Miután kihűlt hozzáadunk 1 dkg. sörélesztőt (Kertészet boltok, gazda bolt, borászati bolt), és az egészet rátöltjük a fügére, vászonnal lekötjük, szobahőmérsékleten kb. 2 hétig érleljük. Közben naponta többször megkavarjuk. Miután leülepedett, kisebb demizsonba átfejtjük. A seprőt a fenti mennyiségű vízzel és cukorral feltöltjük, két hétig érleljük, majd leszűrjük, és az első erjesztésű borhoz töltjük. Megvárjuk, míg leülepszik, és megtisztul, utána palackozhatjuk. Vigyázat nagyon finom, és becsapós!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ribizli feldolgozása
Ribizli feldolgozása

1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres limonádé
Gyömbéres limonádé

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, és kihűtjük. Összekeverjük a gyömbérrel, a citrom és a lime levével. Jégkockát adunk hozzá, majd felöntjük ásványvízzel (ízlés szerinti m...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Akácszörp
Akácszörp

A felsoroltakat este beleöntöttem a hozzávalókat egy 5 literes üvegbe, akkor egyáltalán nem kavartam össze. Most reggel átkavartuk, lekerültek az üvegek a pincébe, és az elkövet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fogasfilé kárpãti módra
Fogasfilé kárpãti módra

A fogasfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és sózzuk. A vajon a felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadva sütjük. sózzuk, borsozzuk és liszttel megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk