Hozzávalók nagyobb adag limonádéhoz
3 dl víz
25 dkg cukor
5 citrom leve
1 lime leve
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
jégkocka
ásványvíz
a díszítéshez: citromfű- és/vagy mentalevél (elhagyható)
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, és kihűtjük.
Összekeverjük a gyömbérrel, a citrom és a lime levével. Jégkockát adunk hozzá, majd felöntjük ásványvízzel (ízlés szerinti mennyiségű, szénsavas vagy szénsavmentes vízzel).
Citromfűvel vagy mentalevéllel díszíthetjük.
A citromokat alaposan megmosom és megszárítom. A héját egy zöldséghámozóval lefejtem, úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert a likör ettől keserű lesz. (Ez nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél hónapon keresztül áztassuk a pálinkában a fűszereket! Minden nap rázzuk össze, vagy keverjük meg kicsit. 15 nap elteltével szűrjük le a fűszeres pálinkát. Készítsünk 125 ml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjsziruphoz a cukrot 1 dl vízben, a fahéjrudak társaságában feloldjuk. Hűlni hagyjuk, majd a fahéjrudakat kivéve, hűtőben tároljuk felhasználásig. Az almalevet a vaníliarúd k...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd a magoktól átszűrjük. Mivel további édesítőket nem tartalmaz, a szirup mennyiségét az eper édességét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű